Grøn torsdag

Når jeg ikke sidder bag skærmen, arbejder jeg blandt andet med madformidling og derfor interesserer jeg mig naturligt for grøn omlægning, bæredygtighed og hvordan vi får rettet op på klodens ubalance. Jeg køber primært økologisk og helst danske fødevarer, jeg tænker over hvad jeg smider ud. Kort sagt forsøger jeg at give mit lille bidrag til, at gøre kloden et bedre sted at være.

Når det er sagt, er jeg på ingen måde hellig. Jævnligt hører jeg, at folk siger at de synder, eller fraviger deres principper (for ikke at tale om kure, men det er en helt anden snak, som jeg vil gemme til et indlæg for sig), men jeg vælger at jeg ikke vil se det som en synd, at leve et liv der generelt er i orden, men naturligvis også indeholder andet end rent økologisk broccoli.
Da jeg startede på universitetet for mange år siden, valgte jeg at starte en økologisk omlægning af mit privatforbrug og især af madvarer. Denne omlægning var til at starte med slet ikke bevidst, jeg gjorde det bare. Nu, hvor jeg arbejder med økologi og omlægning til økologi, kan jeg se hvad jeg gjorde. Og se værdierne og principperne bag. Og jeg vil dele det med jer, lidt efter lidt. Ikke som man gør professionelt, for det siger sig selv, at det kræver dels en større forandringsproces og dels er viden, mange virksomheder betaler penge for, men jeg vil dele min egen private omlægningsproces i de bidder jeg selv har taget den i. Så kan I jo vælge, at hoppe på, hvis det er noget for jer.

Hermed de små bidder (som for mange sikkert vil være helt selvfølgelige);

Køb mælk økologisk
Spis mere grønt (jeg var vegetar dengang, så det var let nok)
Spis dansk
Hvis der er nogle af mine læsere fra den gamle blog, der har fundet herhen, eller nye læsere, så er jeg nysgerrig; spiser I økologisk og tænker I på bæredygtighed?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s