100 Måder at redde verden på

Tænk, at der findes 100 måder at redde verden på. I torsdags, havde jeg tænkt at fortsætte fra sidste torsdag og give et grønt torsdagstip, men jeg var så syg, at jeg selv havde brug for et tip, ikke et grønt et, men et til at redde mig selv fra hoste og snot. Og måske et lille tip til hvordan man klarer at have høj feber og være nærværende et lille barn der er sygt samtidig. Måske et superwomantip. Nå, barnet klarede sig forholdsvist let igennem, jeg er stadig syg, men har besluttet at komme stærkt igen. I næste uge måske.

Men det var noget om at redde verden, vi kom fra. På biblioteket i sidste uge (altså før jeg blev syg) fandt jeg Johan Tells skønne lille bog med 100 konkrete tip at at redde verden. Noget mere hverdagsbrugbart end andet, men ikke desto mindre gode måder at redde verden på. Jeg googlede bogen og kunne se at svenskerne ääälskar den, mens de danske anmeldelser, jeg kunne finde, var få og ikke udpræget begejstrede. Det er jeg til gengæld. Også ved anden gennemlæsning.

Et eksempel er “se sammenhængen”. Et grundlæggende godt tip, og det bider på mig, men måske ikke på alle. At se sammenhængen er nødvendig for at vi kan sørge for at efterlade en ordentlig jord til vore børns børnebørn. (Det minder mig lidt om filmen “Home” af Yann Arthus-Bertrand. Ham med jorden set fra himlen-billederne. Hvis ikke I allerede har set filmen, så se den.)

Andre gode tips er at man skal invitere venner til middag for eksempelvis ti mennesker varmer en stue godt op. Man skal køre sammen, man skal genbruge, man skal spise økologisk og lokalt, og man skal ikke mindst tænke over spild, ikke bare med mad, men eksempelvis tandpasta og vaskepulver. Doser korrekt (og jeg tillader mig at tilføje, at man måske kunne tro at producenter ved doseringangivelse skriver maximalbehov?) og overvej hvad du bruger af for eksempel rengøringsmidler. Det er et godt tip, som ville kunne spare miljøet for meget (og vores private økonomier, og det tæller jo også, ikke?).

Læs den før din nabo og bliv bedre til at være bæredygtig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s