mad og børn

Jeg har så utrolig mange meninger om mad og børn, men jeg holder dem for mig selv i mit private liv. Ikke fordi jeg ikke har lyst til at dele, men fordi det bare kan være dødirriterende med bedrevidende mødre, der deler tips ud, når andre hælder vand ud af ørerne over børn der ikke vil dit eller gider dat.

Men, bloggen er mit frirum, så her kan jeg dele tips ud. Bedrevidende vil jeg gøre mit bedste for at undgå at være.

Jeg har et utroligt nysgerrigt barn, ligesom mig selv, og utroligt madglad, ligesom hendes far, så selvom vi handlede anderledes, ville hun nok fortsat være så nysgerrig og madglad, at hun ikke kunne lade være med at smage på alt. Men jeg har alligevel to ting, som jeg selv synes har virket i de perioder hvor hun har skullet afprøve den sproglige “leg” omkring maden. Som alle andre børn, har min datter naturligvis også sagt, at hun ikke kan lide dette eller hint og hun har afvist at spise fødevarer. Men, og der er et men, min datter har sjældent afvist den samme fødevarer mere end et par minutter ad gangen, og hun har oftest smagt på de ting hun har sagt hun ikke kunne lide. Ikke mens hun udtalte sætningen, men kort efter.

Lige for tiden, er hun i en periode hvor hun spiser fødevaregrupper efter tur, dvs deler maden op og spiser det en del ad gangen. Først pasta, så kødsauce. Eller først humus, så brød. Først gulerødderne i suppen, så kartoflerne, så bønnerne, så…. Og til sidst væsken. Yes, yes, hun spiser alt, men en kategori ad gangen. Det løser vi lige for tiden, ved ikke at blande det hele for meget sammen. Og så kommer tippet, for hvis jeg spørger hvad hun vil have, så siger hun måske en elle to ting, hvis jeg spørger hvor på tallerkenen de forskellige elementer af retten skal ligge, så får jeg svar og gerne en velkoordineret tallerken til sidst. Med alle elementer på.

Har I også prøvet dette på jeres børn? Og virker det?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s