Hvad man kan foretage sig med sit barn (og alene) FORDI man bor i byen

Ofte bliver jeg konfronteret med tanker hos mig selv og spørgsmål fra andre om at bo i byen kontra at flytte i hus længere udenfor byen. Naturligvis kun fordi jeg har et barn, for ellers ville de færreste undre sig over, hvorfor jeg ikke flytter ud af byen. Det giver sig selv, at der er fordele og ulemper ved alt, og man når jo længst ved at se fordelene ved den situation man er i, uanset om man selv har valgt den eller ej (alt indenfor rimelighedens grænser, det er naturligvis ingen fordele ved at bo i et land i krig mv.. Men i vores del af verden gælder den saying). Jeg har derfor skrevet lidt om mine overvejelser omkring at bo i byen, og hvilke fordele jeg ubetinget ser ved at bo i byen.

Når man bor i byen, er museer ikke forbeholdt weekend og ferier. Museer er hverdagskost og blot i denne uge har vi besøgt tre. Museumsbesøg bliver også noget andet, når man har en mulighed for at komme ofte, blive fortrolig med stedet og kunsten, oplevelserne og de udstillede genstande.
De første næsten tre år af min datters liv boede vi på Østerbro, som nabo til Fælledparken. Vi afprøvede zoologisk museum og købte straks årskort. Det har været de bedste 175 kr jeg nogensinde har investeret, for når det regnede eller var koldt, var Zoologisk museum vores indendørs legeplads. Med respekt for det udstillede, naturligvis. Statens Museum for Kunst var også en god eftermiddagsaktivitet; først igennem Østre Anlæg og lege i den smukke park og derefter på museum og nyde det store åbne rum, der forbinder nye og gamle SMK, se på spændende og tit særprægede skulpturer og sidst men ikke mindst; opbyggeligt beundre morens yndlingsværk, Willumsens Bjergbestigerske. Som nogen vil vide, er det jo gratis at besøge SMK, såfremt man holder sig til samlingerne, hvis man vil se særudstillinger skal der løses billet. Men samlingerne føles næsten uendeligt store og der er så megen god kunst og spændende scenarier at kigge på, at der er rigeligt at fordøje. Nu er vi flyttet og bor på Islands Brygge, hvor der, mig bekendt, ikke er nogen museer, men indre by er tre skridt og en spytklat herfra, så Nationalmuseet og Glyptoteket er faste go-see-places. Fordi vi kan. Hver eftermiddag, hvis vi vil.

Parker og grønne områder er der også masser af. Lige nu bruger vi mest Amager fælled, men bibliotekshaven, Ørstedsparken, Amager Strandpark og

Og derudover er der special legepladser, i en grad som jeg ikke havde forestillet mig, før jeg fik børn. Sansehaven i Fælledparken, skaterbaner i hver bydel, flere steder er der mange skaterbaner, basketkurve klemt ind alle tænkelige og utænkelige steder, Tårnlegepladsen som er en smuk og indbydende legeplads for både børn og voksne. Også på den front er jeg glad for at bo i byen. Og stolt. Over at bo i en by med så mange muligheder.

Får man det så gjort? Ja, min erfaring er, at jeg får gjort det hele. Jeg prioriterer jævnligt at hente min datter forholdsvist tidligt og kan derfor ofte nå et museumsbesøg om eftermiddagen. Men, min erfaring er, at alle aktiviteter skal ligge rigtig tæt på, hvor man bor eller tæt på daginstitutionen. Tivoli, Thorvaldsens, Glyptoteket og Nationalmuseet er lige i baghaven til min datters børnehave, derfor bruger vi, som sagt, disse rigtig meget. Selvom jeg savner zoologisk museum og det kun ligger 4-5 kilometer væk, så bruger vi det slet ikke længere. For det kræver en del mere transport, logistik og planlægning, hvis det skal lykkes. Og så er der andet vi hellere prioriterer.

I min verden er fordelene ved at bo i byen større, end de er ved at flytte i hus udenfor byen. Selvom jeg selvsagt kunne få flere kvadratmeter for mine penge, så ville jeg aldrig kunne få det alt dette, som er med til at gøre mit liv rigere. Men, vi er jo heldigvis forskellige, så hvad der for mig føles som det rigtige valg, ville for andre føles forkert. Hvad har I valgt? Og hvor er I gået på kompromis?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s