Gadespejl

På café. Vi har bestilt hindbærsaft, boller og kaffe. Sidder og snakker. Ler af barnets fjollede fjanterier.

Vi kigger ud af vinduet og straks er vi i new York. Næsten. For gennem vinduet ser vi en smuk mand, med lange sorte ægte ridestøvler, en sort kappe, langt kappe, nej, ikke frakke, kappe, et fint leopardmønstret stofnet over skulderen. Hvid skjorte, rød silkeklud i halsen, jakke og stramme bukser. Og den fedeste afro. Hans gang er let og legende, hurtig og insisterende, han orienterer sig uden nysgerrighed, helt sikker på hvor han skal hen, uanfægtet af at folk glor og imens sidder jeg og forstår slet ikke, at vi kan være så heldige at sidde ud til vinduet netop her, netop idag, netop dette øjeblik og se dette syn. Outredede mennesker er der ikke mange af i København. Flere end i Køge, hvor jeg kommer fra, men langt færre end i New York. Når det gælder mit gadespejl og de visuelle stimuli som gaden byder på, egner jeg mig nok bedre til at bo i New York end lille København. Men København er jo stedet jeg bor, så er det alligevel dejligt, at New York kan komme hertil.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s