Hr Skæg; ren nydelse og helt godnat

Nu var vi jo lidt inde på musik forleden, det er ikke noget jeg rigtig har beskæftiget mig med her, tænker heller ikke, at musik skal være et fast punkt på programmet herinde, alligevel vil det snige sig ind, ind i mellem.

Fik I lyttet til den skæbnesvangre svensker forleden?

Musik er så meget og jeg har utrolig bred smag i musik, hvad genrer angår, er oftest åben overfor at lytte til nyt, men får meget meget sjældent selv fundet noget nyt. Nå, idag skulle det ikke handle om mig som vanedyr (den står på programmet en anden gang), det skal handle om godnatsange. Jeg synger godnatsange for min datter hver aften. Som oftest er hun for træt til, at lytte til en historie, og somme tider kvikker historien op, og så skal vi jo vente på næste Ole Lukøje-tog, hvilket ikke duer. Så for tiden er jeg gået over til godnatsange. Hvilket egentlig passer både min datter og mig rigtig godt. Vi har haft en helt overgearet Frozenfase, den ser ud til at være drevet over nu. Mens den stod på, var det “Let it go” morgen-middag-aften. Det er først trættende, når man kan sangene helt udenad, både på engelsk og dansk. Repertoiret har vi krydret med Rensdyrsangen, Snemandssangen, Olufs sang og på et tidspunkt overvejede jeg, at snige kærlighedsangen ind, men godt det samme, at vi aldrig nåede så langt og fasen nåede at gå over, for det var vist blevet lige kvalmt nok. Hvis I ikke ved, hvad jeg taler om, så er det lettest at Google sig til hjælp. Vi forlader nemlig Disneys univers nu, for netop som jeg troede, at vi aldrig skulle komme os over Elsa og Anna og at jeg måske skulle blive træt af sangene og den manglende variation, nu jeg kunne dem udenad, så drev fasen over og ind gik vi i en ny fase; Hr Skæg-fasen. Det er ikke ubetrådt land, vi har været der før og for godt et år siden kunne jeg alle sangene udenad. Godt givet ud, for nu synger vi dem intenst igen. Og her er sagens kerne; hvor er de bare skide-gode. Det må få Halfdan og Omsen og Momsen og Aske og Luna til, at nikke anerkendende og misundeligt, for Hr Skæg er både sang, alfabet, historie, lækker lærdom og sjov og ballade i et. Med gode humoristiske voksenreferencer, så vi slipper for at kede os (nej, jeg keder mig sjældent med mit barn, men kedsomhed opstår ved gentagelser, der er nødvendige for hende, måske knap så meget for mig). Jeg nyder mange af melodierne, de fleste af teksterne og er ganske imponeret over hvor godt de forskellige stilarter matcher tekst og hvordan historien er indbygget så gedigent at den sagtens kan klare gentagelser. Og man kan opdage nyt.

Så hurra for hr. Skæg, lad os håbe at fasen er lang og at afløsningen er til at holde ud, når tid kommer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s