Den gode tid

Forsinket indlæg fra fredag…

En uges ferie mere ville nu ikke gøre noget.

Nu hvor hverdagen så småt er vendt tilbage og vi oven i købet er så heldige at toppe det med weekend -og for mit vedkommende endda en weekend med min datter-, så er jeg blevet konfronteret med mange udråbe a la ovenstående. Og har sågar vist selv sagt det højt et par gange eller tre, og det er da bestemt også sandt, jeg kunne så godt bruge en uge til, og en til og en til. Til at nå alle de vigtige ting i livet, som at have tid til at kigge på barnet der leget en god leg. Bare kigge og ind i mellem få lov at agere statist i samme leg. Lave en masse dejlig mad, der tager rigtig lang tid, uden at bekymre mig om hvorvidt vi nu får spist inden 18 så vi kan bare og yderligere nødvendigheder inden 19, så barnet kan få sin skønhedssøvn, der er så nødvendig for at få hverdagen til at hænge sammen. Læse alle de bøger jeg har lyst til, uden at skele til at jeg burde arbejde, være lidt kreativ, bare lidt, og planlægge de ting der skal kreeres til efteråret. Kigge lidt mere på barnet, lege en god leg, lære alle de nye spil, vi nu kan spille, fordi hun er blevet så meget større, købe sig fattig i endnu flere bøger og masser af take-away som kan indtages hvor end man har lyst. Alt det rigtig vigtige i livet. Ikke? Weekenden føles som en minifortsættelse af ferien og det gav mig lejlighed til at læse the New Yorker og nyde alle de velskrevne artikler deri. Og der er en artikel om Netflix og deres fantastiske nye tiltag på medarbejderaiden, nemlig valgfri barsel op til et år. Valgfri barsel i op til et år. Gode barselsforhold i Silicon Valley blev også beskrevet og her var flere firmaers løsninger at give moderen 18-20 ugers barsel mens faderens muligheder for barsel var 12 uger. 18+12 er, mig bekendt, lig med 30 og derfor kan man sige at dansk barsel på sammenlagt 48 (50?) uger samt mulighed for forlænges og iøvrigt mulighed for at toppe den med 5-10 ugers ferie alt efter ferieforbruget. Seriously, vi har det godt her i DK. Altså sådan rigtig godt. Også selvom vores unger skal gå mere i skole og vores institutioner bliver større og og og. Sikke vi har det godt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s