Syrien

Jeg åbner for politiken.dk og får en umiddelbar overskrift blæst ud i hovedet; “Billeder af børnelig lækkes på de sociale medier”. Og jeg ved desværre, at det er sandt for jeg, der ellers aldrig er på Facebook, var på Facebook for at tjekke op på et arrangement koordineret via Facebook. Og så så børneligene, der flød i vandkanten. Er det forkert af mig, at skrive om det? Er det forkert at billederne er lækket? Er det ikke forkert, at vi ikke gør noget? Er det vi gør forkert? Hvad er egentlig rigtigt og forkert?
Billederne fik mig helt ud af balance. En balance, der normalt er svær at forrykke. Jeg så mit eget barns ansigt iblandt de døde børns ansigter og jeg ved jo, som alle andre født i dette fantastiske land, der flyder af mælk og honning ved, at hvis jeg var født et andet sted, lad os sige Syrien, så var jeg nok på flugt og så var der en sandsynlighed for, at det var mit barns ansigt. Morbidt? Nej. Realistisk.
Hvad er rigtigt og forkert.
Min samvittighed nager. Over at jeg få timer forinden har kreeret en ønskeliste til min datters fire års fødselsdag. Over at jeg har været utilfreds med nogle bittesmå problemer i mit liv, som egentlig ikke en skid er problemer. Over at jeg gerne ville holde lidt mere ferie eller weekend eller begge dele. Over at jeg er træt, når jeg har så luksuriøst et liv her i trygge, sikre, rige Danmark. Over at jeg kunne ligge på en græsplæne på Islands Brygge og lukke øjnene og nyde solen sidste varme stråler uden frygt, uden fare, jeg kunne falde i søvn og fortsat vågne, uden nogen havde forsøgt at gøre mig ondt, uden noget havde taget min taske og øvrigt ejendomme. Eller voldtaget mig. Eller noget endnu værre.
Uden frygt. Uden frygt.

En kollegas datter tager på privat aktion til Grækenland og tager imod flygtninge på stranden. Jeg beundrer hendes mod. Jeg ville gerne kunne gøre det samme, men ved ikke om jeg kan. Men hvad kan man så gøre? Ja, give penge! Det gør jeg. Hvad andet? Har I forslag?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s